Nyberg race camp säsongen 2018/2019

Alla läger har blivit fullbokade, vi har öppnat bokningsformuläret igen, men då till reservlistan. Ni gör ingen inbetalning om ni anmäler till reservlistan, får jag avbokningar kommer jag meddela att ni fått plats, räkna med att det kan dröja med information!

En ny säsong med läger i Åre/Duved är nu planerad. Vi har ett liknade upplägg som förra året, merparten av träningen blir i Duved. Nyårscamp utgår då tävlingarna i Vemdalen börjar den 4 jan. Sportlovscamp vecka 7 utgår pga VM. Regler för bokning: Var god läs Ansvar och säkerhet för viktig information om lägerverksamheten.

Tidsschema/bokningsbekräftelse

Detaljerad information om var vi ses, träningstider, tränare, vilken backe m,m skickas till de mailadresser som uppges vid bokning, det kommer ca 2 veckor före lägerstart. Bekräftelsen på er bokning skickas direkt till endast den första mail adress ni uppger i formuläret, ”E-post bokningsbekräftelse”

Betalningsinformation

Lägren bokas via vår hemsida nybergracecamp.se. På fliken ”läger” ser ni vårt utbud och klickar er vidare till formuläret som ni fyller i. När ni godkänner er bokning kommer en bekräftelse. Ni gör därefter två insättningar, en för bokningsavgift (500 kr/läger)  och en för lägeravgiften. Bokningsavgiften ska vara betald senast 7 dagar efter er bokning, lägeravgiften senast 28 dagar innan lägerstart. Betalningen görs till BG 290-2500, uppge lägernamn och åkarens namn och födelseår. Vill man betala både boknings+lägeravgift vid samma tillfälle, då sätter man in hela summan inom 7 dagar.

Avbokningsregler

Det går bra att avboka ett läger, det gör man genom att skicka ett mail till fredrik@nybergracecamp.se och det är viktigt att få det bekräftat. Det räcker inte med att låta bli att betala bokningsavgiften. Den avgiften på 500 kr går inte att få tillbaka även om man avbokar ett läger. Görs avbokningen tidigare än 28 dagar före lägerstart blir kostnaden 500 kr. All avbokning närmare lägerstart än 28 dagar innebär en kostnad på bokningsavgift+halv lägeravgift. För bokade åkare som inte avbokar ett läger de inte kommer på, debiterar vi båda avgifterna. Missar ni att betala för lägret och vi behöver skicka en påminnelse, debiterar vi en administrativ avgift på 250 kr.

Planering

Med reservation för ändring. Snötillgång, väder, backtillgång och antal anmälda på lägren kan göra att vi behöver ändra i planeringen. Vår ambition är att ni ska få en härlig upplevelse med bra träning. Åre arrangerar VM 2019 och flera landslag kommer att köra träning i Åre/Duved, vi har ett bra samarbete med Skistar och planerar all träning långt i förväg, vi är dock beredda på att få göra vissa ändringar om vi kan hjälpa landslagen.

Telefon/Dator

Denna sida fungerar bäst att läsa i dator. I plattan och mobilen finns det risk att inte hela texten syns. Om du har problem att läsa hela sidan med informationen – ”klicka på respektive lägers namn så får du upp informationen i eget fönster.”

Camp Datum Plats Grupp Inriktning Video Pass Pris Boka
Slalomcamp 1-3 dec Duved U12-U14 SL  ja 7 2200.- Boka, reservlista
 Duved, 3 dagar. 6 skidpass och en videogenomgång. Lägret blir med banåkning och ett av passen med styrd friåkning och övningar. Vi tränar på en bra käppteknik och rätt inrundning i sväng. Inriktning: Slalom, Teknik. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare vara med går det bra. Vi kör träning i en grupp, vi har tillgång till en bana. (Lägret är lördag – måndag.)
Storslalomcamp 7-9 dec Duved U12-U16 GS ja 7 2200.- Boka, reservlista
Duved, 3 dagar. 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Storslalom, Teknik. Vi kör träning i en grupp då vi har tillgång till en bana. Lägret blir med banåkning och ett av passen med styrd friåkning och övningar. Vi fokuserar på hur vi får svängväxeln med bra tryck på rätt ställe.
Luciacamp 14-16 dec Duved U12,U14,U16 GS, Sl Ja 7 2200.- Boka, reservlista
Träningen bedrivs i Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Ett av passen blir med styrd friåkning med övningar. Vi kör både slalom och storslalom på detta läger och jobbar med teknik i båda grenarna. Stark position, möta tryck och få kraft i åkningen. Pris: 2200 kr. (Det är samtidigt FIS-tävling i Duved, vi kommer anpassa tiderna. Vi kör förmodligen tre pass på lördag och ett tidigt pass söndag, senast klar till klar till lunch.)
Fischerförjulscamp 21-23 dec Duved/Åre U12-U16 SL,GS  ja 7 2200.- Boka, reservlista
Träningen bedrivs i Duved/Åre, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Slalom och Storslalomträning med planen att vi ska träna i Störtloppet men också i Hamrebacken. Skidteknik och analys och få konkreta mål som vi kan jobba vidare på inför Jullovet. Vi planerar för att köra detta med två banor och uppdelade grupper. Slalomträningen blir med både A och B-käpp. Här kommer det finnas möjlighet att testa skidor, Fischer finns på plats.
Mellandagscamp U12 26-31 dec Duved U12 SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
Grupp U12, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägget som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 7-9, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Mellandagscamp U14 26-31 dec Duved U14 SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
Grupp U14, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och den har Nyberg race camp. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 7-9, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Mellandagscamp U16+Juniorer 26-31 dec Duved U16+jun. SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
U16+ juniorer, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 7-9, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Speedcamp 23,24 feb Duved/Åre U14, U16 Fart Ja 5 1800.- Boka, reservlista
 Två dagar med Fartträning. Vi har Störtloppet bokat och räknar med att kunna vara där, annars blir det i Träningsbacken. Vi kör då från toppen – puckelstart. Vi börjar med Super-G på lördag. Målsättningen är att vi på söndag känner oss trygga och kan dra ut avstånden och köra mer likt störtlopp.
Sportlovscamp v9 U12 25-2 mars Duved U12 SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
U12, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 06:45 – 08:45, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Sportlovscamp v9 U14 25-2 mars Duved U14 SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
U14, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 06:45 – 08:45, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Sportlovscamp v9 U16+Juniorer  25-2 mars Duved U16+jun. SL,GS,SG ja 7 2500.- Boka, reservlista
U16+Juniorer, Duved, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 06:45 – 08:45, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Sportlovscamp v10 4-6 mars Duved U12-U14 SL,GS,SG ja 7 2200.- Boka, reservlista
Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Lägret blir med banåkning i Slalom, Storslalom och Super-G, att få fin träning i alla grenar inför stundande finaler. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare vara med går det bra.
Guldhjälmslägret 2-4 april Duved Grupp 1 – 4 fart ja 7 2400.- Boka, reservlista
Träningen bedrivs i Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Ett av våra mest populära läger som vi arrangerar. Här får åkarna testa på att åka fort. Det blir glidträning, högfartsvängar, ”Rollers” och vi bygger farthopp där vi stegrar svårigheten. Morgonpassen är för alla grupper mellan kl. 06:30 – 08:45, då har vi berget för oss själva och kör Störtlopp och Super-G. Under dagen är det stationsträning och sista dagen testar vi tävlingshanget. I bokaformuläret har vi fyra grupper att välja mellan. Anmäl direkt till den grupp som passar in för din åkare.
Påskcamp 15-17 april Duved U12-U14 Sl,GS ja 7 2200.- Boka, reservlista
Duved, 3 dagar och en videogenomgång. Inriktning: Slalom och Storslalom. Grupp: U12 och U14. Vi jobbar med banåkning, teknikträning och att få en bra känsla som avslutning på skidsäsongen och känna sig inspirerad för kommande säsong. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare ändå vara med går det bra. (Detta läger är dagarna före Påsk, Stockholm ser ut att vara lediga då, Norrland är ledig efter Påsk.) Pris: 2200 kr.


 

 

Comments are closed.