Ansvar och säkerhet

Skidåkning är en högrisksport som kräver disciplin för att minimera risken för skador. Träningen bedrivs i anvisade pister och banor, efter att åkaren fått information och klartecken. Deltagande i läger arrangerade av Nyberg Race Camp sker på deltagarens och målsmans eget ansvar. Nyberg Race Camp försöker förebygga skador, men fråntar sig allt ansvar för skador som kan uppkomma i samband med vår träning.

Deltagaren skall i skidområdet:

 1. Följa de anvisningar som anges för aktuell anläggning samt SLAO’s regler.
 2. Använda giltigt och personligt liftkort om ej annat anges.
 3. Kliva på och av liften på anvisade platser.
 4. Anpassa fart vid friåkning på allmänna ytor till övriga skidåkare.
 5. Visa hänsyn och vårdat språk till övriga skidgäster.
 6. Träning sker endast i avspärrade eller på anvisade områden.

Deltagaren skall vid träning:

 1. Alltid besikta de banor och område som träning skall bedrivas i innan start/åkning får ske.
 2. Start i bana får endast ske efter att ansvarig tränare vid start eller via radio meddelat att så får ske.
 3. Ingen åkning i uppsatta banor får ske efter det att tränare meddelat att träningen avslutats. Risk finns annars för kollision ex. mellan åkare och arbetande tränare vid krön.
 4. Deltagaren skall hålla de tider som anges för att kunna ta del av viktig och gemensam information.
 5. Åkare får ej avvika från träningen utan att meddela någon av tränarna.
 6. Ingen åkning får ske utanför markerad skidområdesgräns under den tid träning pågår.
 7. Deltagaren bör ha en anhörig eller annan ansvarig kontaktperson med sig i samband med träning.
 8. Deltagaren skall använda regelmässiga skydd under träning t.ex. ryggskydd, hjälm och skidor/ bindningar med regelmässiga mått.

Relation till skidanläggningen

Det är viktigt för oss som arrangör av träning och för deltagarna, att vi tillsammans arbetar för en god relation mellan skidanläggningen och deras övriga gäster. Vi har ofta förmånen att få stora områden till förfogande, där vi kan åka ostörda och hur fort vi vill, med ett välpreparerat underlag. I bland kommer andra skidgäster av misstag in i vårt område. De vill vi på ett vänligt sätt informera om var de kan åka, vilka vi är och varför området är avspärrat.

Fotografering och filmning

Vi kommer att fotografera samt videofilma under de flesta läger. Meddela oss om ni inte vill vara med på bilder som kan komma att publiceras här på hemsidan, på Facebook eller i andra medier.

Betalningsinformation

Intresset för lägren är stort och det har gjort att många läger har blivit fullbokade. Vi har därför en bokningsavgift på 500 kr som ska betalas inom 7 dagar från att bokningen görs. Den avgiften går inte att få tillbaka om ni senare behöver avboka lägret. Att avboka ett läger gör man genom att skicka ett mail till fredrik@nybergracecamp.se, det räcker inte med att låta bli att betala bokningsavgiften. Resterande lägerkostnad betalas senast 28 dagar innan lägerstart. Vill man betala både boknings- lägeravgift i samband med bokningen sätter man in hela summan på BG 290-2500 och uppger vilket läger de avser och vilken åkare det rör och ålder. Vid bokning senare än 28 dagar innan lägerstart betalas hela kostnaden inom 7 dagar.

Vid avbokning tidigare än 28 dagar före lägerstart återbetalas inbetalt belopp förutom bokningsavgiften på 500 kr. Skulle avbokningen ske senare betalar vi tillbaka halva lägerkostnaden exkl. bokningsavgiften. För bokade åkare som inte kommer och inte har avbokat sin plats debiteras hela lägeravgiften+bokningsavgiften. Vid påminnelse om inbetalning efter lägret debiteras en administrativ avgift på 250 kr.

Backbokningar

Nyberg race camp bokar backar tillsammans med Skistar före säsongstart. Åre arrangerar alpina VM 2019, landslaget kommer vilja träna extra mycket här. Det kan medföra att vi behöver ändra på den gjorda backbokningen.

 

Comments are closed.