Ansvar och säkerhet

Skidåkning är en högrisksport som kräver disciplin för att minimera risken för skador. Träningen bedrivs i anvisade pister och banor, efter att åkaren fått information och klartecken. Deltagande i läger arrangerade av Nyberg Race Camp sker på deltagarens och målsmans eget ansvar. Nyberg Race Camp försöker förebygga skador, men fråntar sig allt ansvar för skador som kan uppkomma i samband med vår träning.

Deltagaren skall i skidområdet:

 1. Följa de anvisningar som anges för aktuell anläggning samt SLAO’s regler.
 2. Använda giltigt och personligt liftkort om ej annat anges.
 3. Kliva på och av liften på anvisade platser.
 4. Anpassa fart vid friåkning på allmänna ytor till övriga skidåkare.
 5. Visa hänsyn och vårdat språk till övriga skidgäster.
 6. Träning sker endast i avspärrade eller på anvisade områden.

Deltagaren skall vid träning:

 1. Alltid besikta de banor och område som träning skall bedrivas i innan start/åkning får ske.
 2. Start i bana får endast ske efter att ansvarig tränare vid start eller via radio meddelat att så får ske.
 3. Ingen åkning i uppsatta banor får ske efter det att tränare meddelat att träningen avslutats, risk finns annars för kollision.
 4. Deltagaren skall hålla de tider som anges för att kunna ta del av viktig och gemensam information.
 5. Åkare får ej avvika från träningen utan att meddela någon av tränarna.
 6. Ingen åkning får ske utanför markerad skidområdesgräns under den tid träning pågår.
 7. Deltagaren skall använda regelmässiga skydd under träning t.ex. ryggskydd, hjälm och skidor/ bindningar med regelmässiga mått.

Bra relation till skidanläggningen

Det är viktigt för oss satt vi tillsammans arbetar för en god relation mellan skidanläggningen och deras övriga gäster. Vi har ofta förmånen att få stora områden till förfogande, där vi kan åka ostörda och hur fort vi vill, med ett välpreparerat underlag. I bland kommer andra skidgäster av misstag in i vårt område. De vill vi på ett vänligt sätt informera om var de kan åka, vilka vi är och varför området är avspärrat.

Fotografering och filmning

Vi kommer att fotografera samt videofilma under de flesta läger. Meddela oss om ni inte vill vara med på bilder som kan komma att publiceras här på hemsidan, på Facebook eller i andra medier.

Betalningsinformation

 •  Ni gör två inbetalningar. 1. bokningsavgift (500 kr/läger) + 2. lägeravgift. Det görs till Bg 290 – 2500. (Viktigt: Vid inbetalningen måste ni uppge deltagarens namn, vilka läger, ålder eller grupp som insättningen gäller för)
 • Bokningsavgift på 500 kr/läger, betalar ni direkt när ni gjort er bokning, den summan går inte att få tillbaka vid eventuell avbokning
 • Lägeravgiften kan ni vänta med att betala till senast 28 dagar före lägerstart. (Vill ni betala båda avgifterna vid ett tillfälle, gör ni det direkt)
 • Regler för avbokning
 • Avbokning tidigare än 28 dagar före lägerstart, ingen lägeravgift, men ni betalar bokningsavgiften = (500 kr/läger)
 • Avbokning från 28 dagar fram till lägerstart = bokningsavgift + halvlägeravgift (Ex, bokningsavgift 500 kr + Lägeravgift 2000 kr. Kostnaden = 500 kr + 2000/2 = 1500 kr)
 • För bokade åkare som inte kommer på lägret och inte har avbokat genom ett mail och fått det bekräftat. Kostnad = bokningsavgift + hel lägeravgift.
 • Vid påminnelse av en bokningsavgift eller lägeravgift som inte har betalats tillkommer en administrationsavgift på 250 kr/läger
 • Regler för att boka till reservlista
 • För att boka till reservlistan betalas ingen avgift, ni inväntar först besked om plats
 • Tackar ni ja till lägret om ni får plats från reservlista = samma regler som ovan
 • Blir ni erbjuden plats från reservlistan men tackar nej direkt, ingen avgift
 • Vill ni avboka ett läger mailar ni fredrik@nybergracecamp.se

Backbokningar

Tidig planering kan innebära att vi behöver göra vissa ändringar när säsongen drar igång. Vår målsättning är att ni ska få fantastiska dagar på lägret.

Comments are closed.