Tränare

Fredrik Nyberg 

Landslagsåkare 1988-2006. Startade som ungdomstränare för Team Midroc, ett lag som han startade tillsammans med Midroc och Skidförbundet. Där genomfördes vårläger som Fredrik var ansvarig för mellan åren 2001-2006. Var tränare tillsammans med Bengt-Erik Nyhlén, på  Nyhlén Ski coaching 2005-2009. Grundare av Nyberg race camp  2009 och är sedan dess professionell tränare. Genomförde Svenska Skidförbundets tränarutbildning steg 3 våren 2012 och går nu Svenska skidförbundets elittränareutbildning på Mittuniversitetet i Östersund som är på 60 poäng.

Ylva Nowén

Tävlade samtidigt som Fredrik i Världscupen och vann den totala slalomcupen 1998, den säsongen vann hon fyra slalomtävlingar på rad i Världscupen. Hon har varit med på många läger sista åren och blivit väldigt uppskattad. Driver nu egen firma med träningslära och föreläsningar.

Niklas Nyberg

Han är storebror till Fredrik och var ett stort stöd under sin brors karriär. Engagerad och duktig med teknik, har bra koll på mekanik och rörelseenergi och är noggrann med säkerhet. Har varit aktiv som tränare i Sundsvalls slalomklubb och har gått Skidförbundets steg 1-2 utbildningar.

Jesper Brugge

Tävlade i världscupen under slutet av 90-talet och han åkte alla grenar. I europacupen har han två segrar i slalom och en andra plats i storslalom som främsta meriter. Har varit aktiv i Nolby alpina som tränare under många år och jobbar nu extra på skidgymnasiet i Sundsvall.

Joel Åkerström

23- årig Östersundskille som har gått Skidgymnasium men också bott i Tärnaby, är fortsatt aktiv och tävlar FIS-tävlingar. Jobbar nu i Åre för att kunna kombinera tävling/träning och jobb. Sympatisk och trevlig och väldigt insatt i skidåkning.

Hanine El Ouali

45 åring som varit konsult det senaste 20 åren. Stort intresse för alpint och går BASI, den engelsk skidinstuktörsutbildning, han har bott i alperna senaste 4 åren och även jobbat som skidinstruktör. Under sommaren blir det mycket träning, han har gjort 6 st. Ironman.

Comments are closed.