Tränare

Fredrik Nyberg 

Landslagsåkare 1988-2006. Startade som ungdomstränare för Team Midroc, ett lag som han startade tillsammans med bolaget Midroc och Skidförbundet. Där genomfördes vårläger som Fredrik var ansvarig för mellan åren 2001-2006. Var tränare tillsammans med Bengt-Erik Nyhlén, på  Nyhlén Ski coaching 2005-2009. Startade Nyberg race camp 2009 och är sedan dess professionell tränare. Genomförde Svenska Skidförbundets tränarutbildning steg 3 våren 2012 och 2023 avslutade han Svenska skidförbundets tvååriga elittränareutbildning på Mittuniversitetet i Östersund som är på 60 poäng.

Ylva Nowén

Tävlade samtidigt som Fredrik i Världscupen och vann den totala slalomcupen 1998, den säsongen vann hon fyra slalomtävlingar på rad i Världscupen. Hon har varit med på många läger sista åren och blivit väldigt uppskattad. Driver nu egen firma med träningslära och föreläsningar.

Niklas Nyberg

Han är storebror till Fredrik och var ett stort stöd under sin brors karriär. Engagerad och duktig med teknik, har bra koll på mekanik och rörelseenergi och är noggrann med säkerhet. Har varit aktiv som tränare i Sundsvalls slalomklubb och har gått Skidförbundets steg 1-2 utbildningar.

Jesper Brugge

Tävlade i världscupen under slutet av 90-talet och han åkte alla grenar. I europacupen har han två segrar i slalom och en andra plats i storslalom som främsta meriter. Har varit aktiv i Nolby alpina som tränare under många år och jobbar nu extra på skidgymnasiet i Sundsvall.

Joel Åkerström

23- årig Östersundskille som har gått Skidgymnasium men också bott i Tärnaby, är fortsatt aktiv och tävlar FIS-tävlingar. Jobbar nu i Åre för att kunna kombinera tävling/träning och jobb. Sympatisk och trevlig och väldigt insatt i skidåkning.

Hanine El Ouali

Stort intresse för alpint, har gått BASI, den engelsk skidinstruktörsutbildning, han har bott i alperna  och även jobbat som skidinstruktör. Våren 2023 gick han klart den tvååriga ellittränarutbildningen som Svenska skidförbundet har på Mittuniversitetet och som är på 60 högskolepoäng.

Comments are closed.