Tränare

Fredrik Nyberg 

Landslagsåkare 1988-2006. Startade som ungdomstränare för Team Midroc, ett lag som han startade tillsammans med Midroc och Skidförbundet. Där genomfördes vårläger som Fredrik var ansvarig för mellan åren 2001-2006. Var tränare tillsammans med Bengt-Erik Nyhlén, på  Nyhlén Ski coaching 2005-2009. Grundare av Nyberg race camp  2009 och är sedan dess professionell tränare. Genomförde Svenska Skidförbundets tränarutbildning steg 3 våren 2012.

Ylva Nowén

Tävlade samtidigt som Fredrik i Världscupen och vann den totala slalomcupen 1998, den säsongen vann hon fyra slalomtävlingar på rad i Världscupen. Hon har varit med på många läger sista åren och blivit väldigt uppskattad. Driver nu egen firma med träningslära och föreläsningar.

Niklas Nyberg

Han är storebror till Fredrik och var ett stort stöd under sin brors karriär. Engagerad och duktig med teknik, har bra koll på mekanik och rörelseenergi och är noggrann med säkerhet. Har varit aktiv som tränare i Sundsvalls slalomklubb och har gått Skidförbundets steg 1-2 utbildningar.

Dick Dahlberg

Ni som har varit på läger känner Dick, han har nu varit med under flera år. Ungdomarna gillar honom och han stortrivs själv. Dick kommer vara med på alla läger kommande säsong. Han är en mångsysslare som varit aktiv inom flera sporter t.ex. Alpint, Puckel, Skicross, Vindsurfing Bandy m m. Han har också varit tränare i flera av dessa sporter och även jobbat som golfpro och skidlärare. Han jobbade med Skicrosslandslaget i tre år, där han slutade 2015.

Otto Hult

Han jobbade med oss för två år sedan och vi är glad att han kommer tillbaka i år. Han brinner för skidåkning, är noggrann och gillar att jobba med detaljer. Tävlade i alpint och gick på skidgymnasiet för att sedan satsa på en Skicrosskarriär. Han tävlade flitigt några år i både Europacup och Världscup men bestämde sig förra året för att satsa på något nytt.

Comments are closed.