Tränare

Fredrik Nyberg 

Landslagsåkare 1988-2006. Startade som ungdomstränare för Team Midroc, ett lag som han startade tillsammans med Midroc och Skidförbundet. Där genomfördes vårläger som Fredrik var ansvarig för mellan åren 2001-2006. Var tränare tillsammans med Bengt-Erik Nyhlén, på  Nyhlén Ski coaching 2005-2009. Grundare av Nyberg race camp  2009 och är sedan dess professionell tränare. Genomförde Svenska Skidförbundets tränarutbildning steg 3 våren 2012.

Ylva Nowén

Tävlade samtidigt som Fredrik i Världscupen och vann den totala slalomcupen 1998, den säsongen vann hon fyra slalomtävlingar på rad i Världscupen. Hon har varit med på många läger sista åren och blivit väldigt uppskattad. Driver nu egen firma med träningslära och föreläsningar.

Niklas Nyberg

Han är storebror till Fredrik och var ett stort stöd under sin brors karriär. Engagerad och duktig med teknik, har bra koll på mekanik och rörelseenergi och är noggrann med säkerhet. Har varit aktiv som tränare i Sundsvalls slalomklubb och har gått Skidförbundets steg 1-2 utbildningar.

Felix Wideroth

Född 1993. Tävlade många år med Mälaröarnas skidklubb. Säsongen 2009 när han hade slutat sin aktiva satsning började han som tränare sin hemmaklubb för åldern 12-18 år. Han har Svensk Alpin Tränarutbildning 1,2 och 3 och Svenska skidförbundets Unga ledare. Under steg 3-utbildningen i Åre 2012 kom han i kontakt med Fredrik Nyberg och började jobba för Nyberg Race Camp säsongen 2012/13.

Dick Dahlberg

Började som tränare på våra läger förra året, ungdomarna gillade honom och han stortrivdes själv, kommer vara med på många läger kommande år. Mångsysslare som varit aktiv inom flera porter t.ex. Alpint, Puckel, Skicross, Vindsurfing Bandy m,m. Han har varit tränare i flera av dessa sporter och även jobbat som golfpro och skidlärare. Jobbade med Skicrosslandslaget i tre år, slutade 2015.

Karolina Carlsdotter (Lerner)

Vi önskar henne all lycka på sitt nya jobb som Skidskolechef i Romme. Ett stort tack för ditt fantastiska jobb på Nyberg race camp ända sedan starten 2009.

Comments are closed