Tränare

Fredrik Nyberg 

Landslagsåkare 1988-2006. Startade som ungdomstränare för Team Midroc, ett lag som han startade tillsammans med Midroc och Skidförbundet. Där genomfördes vårläger som Fredrik var ansvarig för mellan åren 2001-2006. Var tränare tillsammans med Bengt-Erik Nyhlén, på  Nyhlén Ski coaching 2005-2009. Grundare av Nyberg race camp  2009 och är sedan dess professionell tränare. Genomförde Svenska Skidförbundets tränarutbildning steg 3 våren 2012.

Ylva Nowén

Tävlade samtidigt som Fredrik i Världscupen och vann den totala slalomcupen 1998, den säsongen vann hon fyra slalomtävlingar på rad i Världscupen. Hon har varit med på många läger sista åren och blivit väldigt uppskattad. Driver nu egen firma med träningslära och föreläsningar.

Niklas Nyberg

Han är storebror till Fredrik och var ett stort stöd under sin brors karriär. Engagerad och duktig med teknik, har bra koll på mekanik och rörelseenergi och är noggrann med säkerhet. Har varit aktiv som tränare i Sundsvalls slalomklubb och har gått Skidförbundets steg 1-2 utbildningar.

Sverre Liliequist

Gick på skidgymnasiet i Malung och åkte även europacup i både slalom och storslalom. Bestämde sig för att åka till Usa och köra parallellslalom i US Pro ski tour, tävlade också X- games i skiercross. 1998 åkte Sverre NM i Riksgränsen och är sedan dess aktiv i Freeride skidåkning. Har jobbat som tränare både hos Nybergrecacamp och som hjälptränare på Torsby skidgymnasium. Har även arrangerat egna friåkningsläger både i Norge, Sverige, Schweiz och Frankrike.

Hanine El Ouali

45 åring som varit konsult det senaste 20 åren. Stort intresse för alpint och går BASI, den engelsk skidinstuktörsutbildning, han har bott i alperna senaste 4 åren och även jobbat som skidinstruktör. Under sommaren blir det mycket träning, han har gjort 6 st. Ironman.

Comments are closed.