Historia

Nyberg Race Camp grundades sommaren 2009 av Fredrik Nyberg. Den tidigare skidkarriären var lagd på hyllan och den glädje som det gav honom att träna svenska skidungdomar fick honom att ta steget fullt ut. Redan 2001 när han grundade Team Midroc, började han att jobba med ungdomsträning, det gjorde han samtidigt som hans aktiva karriär, den slutade han 2006 med att bli tre i Storslalomcupen.

Efterfrågan att få träna med oss är stor även för de som bor långt bort. Nyberg Race Camp är för alla som vill utveckla sig, träffa nya kompisar och få möta kunniga tränare med stor erfarenhet. Vi är ett komplement till klubbträningen och en inspirationskälla.

”Jag gillar att jobba med barn och tycker fortfarande att skidåkning är det bästa som finns. Jag har kunskap i massor att överföra till en ny generation skidåkare som har målsättning att förbättra och förnya sin skidåkning. Att alla känner sig välkomna och blir sedda är viktigt för oss”

En av Fredriks tränarförebilder och inspirationskälla för att driva skidcoachning för svenska skidungdomar är den framlidne Bengt-Erik Nyhlén, som med stor kunskap och engagemang höll svensk ungdomsskidåkning under sina vingar från 1990-talet fram till hans bortgång 2009. Fredrik arbetade från 2006 som tränare i hans regi.

Varmt välkommen till Nyberg Race Camp!

Comments are closed.