Nyberg race camp 2019/2020

En ny säsong med läger i Åre/Duved är nu klar, det är ett liknande upplägg som föregående år, men med några nyheter! Vi har Nyårscamp tillbaka på programmet men även ett specialläger inför USM i Duved. Sverre Liliequist kommer att vara med som tränare på vissa läger, och dessutom arrangera egna friåkningsläger, det ska bli kul.

Var god läs Ansvar och säkerhet för viktig information om lägerverksamhet, bokning m.m.

Bokasidan öppnar den 10 september kl 14:00 för er som bokar 5 läger eller fler med lösenordet ”Femläger”, den 11 sep kl 14:00 är det för Fischerskontraktsåkare lösenord ”Fischer”. Den 12 september kl 14:00 tas lösenordet bort och det går bra att boka enstaka läger.

Välkommen!

Telefon/Dator

Denna sida fungerar bäst att läsa i dator. I plattan och mobilen finns det risk att inte hela texten syns. Om du har problem att läsa hela sidan med informationen – ”klicka på respektive lägers namn så får du upp informationen i eget fönster.”

Camp Datum Plats Grupp Inriktning Video Pass Pris Boka
Slalomcamp 30nov-2dec Duved U12,U14 SL Ja 7 2300.- Boka

Duved, 3 dagar. 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Teknik. Lägret blir med banåkning och ett av passen med styrd friåkning och övningar.
Vi tränar på en bra käppteknik och rätt inrundning i sväng. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare vara med går det bra.
Vi kör träning i en grupp, vi har tillgång till en bana. (Lägret är lördag – måndag.)

Storslalomcamp 6-8 dec Duved U12-U16 GS Ja 7 2300.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Duved, 3 dagar. 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Storslalom, Teknik. Vi kör träning i en grupp då vi har tillgång till en bana. Lägret blir med banåkning och ett av passen med styrd friåkning och övningar. Vi fokuserar på hur vi får svängväxeln med bra tryck, på rätt ställe.
Luciacamp 13-15 dec Duved U12,U14 GS, Sl Ja 7 2300.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom- och storslalomläger med ett av passen med styrd friåkning och övningar. Vi kör träningen i en grupp, vi har tillgång till en bana. Teknik för att få en stark position, möta tryck och få kraft i åkningen. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare vara med går det bra. (Det är samtidigt FIS-tävling i Duved, vi kommer anpassa tiderna. Vi kör förmodligen tre pass på lördag och ett tidigt pass söndag, senast klar till lunch.)
Fischerförjulscamp 20-23 dec Duved/Åre U12-U16 SL, GS Ja 9 2900.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Träningen bedrivs i Duved/Åre, 4 dagar med 8 skidpass och en videogenomgång. Slalom och Storslalomträning med planen att vi ska träna i Störtloppet men också i Hamrebacken. Skidteknik och analys och få konkreta mål som vi kan jobba vidare på inför Jullovet. Vi planerar för att köra detta med två banor och uppdelade grupper. Slalomträningen blir med både A och B-käpp. Här kommer det finnas möjlighet att testa skidor, Fischer finns på plats.I ”bokaformuläret” har vi tre grupper att välja mellan. Anmäl direkt till den grupp som passar in för din åkare.
Mellandagscamp 26-31 dec Duved U12,U14,U16+jun. SL, GS, SG Ja 7 2550.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Tre grupper, 6 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägget som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 7-9, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15 under 6 dagar.
Nyårscamp 5-7  jan. Duved U12,U14,U16+jun. Sl, GS Ja 4 1500.- Boka
Tre grupper, 3 dagar med ett pass/dag och en videogenomgång. Inriktning: Slalom och Storslalom. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får ett morgonpass kl. 7-9, ett pass kl. 9:30 – 11:30 och ett pass kl. 13 – 15. Vi höjer tempot på träningen, kör tidtagning och laddar inför stundande tävlingssäsong.
USM-camp 10-13 feb. Duved U16,Juniorer Sl, GS, SG Ja 9 2900.- Boka, reserv
Fullbokat. En grupp, 4 dagar med två pass/dag och en videogenomgång. Inriktning. Slalom, Storslalom och Super-G. Vi förbereder oss för finaler och kör träning i tävlingsbacken i Duved. Vi börjar med Hamrebacken för teknik och videofilmning på måndag för att sedan flytta över träningen till tävlingsbacken resterande dagar.
Sverre freeridecamp sportlov vecka 7 14-16 feb. Åre U12-U16 Friåkning Ja 7 2200.- Boka
Åre, 3 dagar, med 6 skidpass och en inspirationsföreläsning. Inriktning: Freeride- vi rör oss fritt på berget, både i och utanför backarna utefter förutsättningarna, säkerhet går först. Vi jobbar med: Berg: linjeval, terräng och riskbedömning. Teknik: Grundposition, flyt, och kontroll. Hopp: hoppa, droppa. Det kommer finnas bredare friåkningsskidor från Fischer att testa för den som är nyfiken! Grupp: 11 – 16 år Pris: 2200 kr inkl. lån av ryggsäck, tranciever, sond och spade
Speedcamp 22,23 feb Åre U14,U16 Fart Ja 5 1900.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Två dagar med Fartträning. Vi har Störtloppet bokat. Vi börjar med Super-G på lördag. Då kör vi till en början avsnitt och testa backen. Målsättningen är att vi på söndag känner oss trygga och kan dra ut avstånden och köra mer likt störtlopp.
Sportlovscamp v9 24-29 feb Duved U12,U14,U16+jun. SL, GS, SG Ja 7 2550.- Boka
Tre grupper med 6 dagar och 6 skidpass och en videogenomgång. Inriktning: Slalom, Storslalom och Super-G. Samma upplägg som förra året, Skistar har under vissa högsäsongsveckor begränsat ytorna vid dagtidsträning. I Hamrebacken får det vara en bana dagtid och vi är glada att Nyberg race camp har fått den. Med den begränsade ytan låter vi varje grupp få ett pass/dag, då får fler åkare chansen att träna. Vi kör träningen på tre olika tider, ni får två morgonpass med Super-G 06:45 – 08:45, två pass 9:30 – 11:30 och två pass 13-15. För U16+jun. gruppen har vi bokat et av slalompassen i tävlingsträckningen där finalerna går.
Sverre freeridecamp sportlov vecka 9 24-26 feb. Åre U12-U16 Friåkning Ja 7 2200.- Boka
Åre, 3 dagar, med 6 skidpass och en inspirationsföreläsning. Inriktning: Freeride- vi rör oss fritt på berget, både i och utanför backarna utefter förutsättningarna, säkerhet går först. Vi jobbar med: Berg: linjeval, terräng och riskbedömning. Teknik: Grundposition, flyt, och kontroll. Hopp: hoppa, droppa. Det kommer finnas bredare friåkningsskidor från Fischer att testa för den som är nyfiken! Grupp: 11 – 16 år Pris: 2200 kr inkl. lån av ryggsäck, tranciever, sond och spade
Sportlovscamp v10 2-4 mars Duved U12-U14 SL, GS, SG Ja 7 2300.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Lägret blir med banåkning i Slalom, Storslalom och Super-G, att få fin träning i alla grenar inför stundande finaler. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14, vill U16 åkare vara med går det bra.
Sverre freeridecamp -Weekend 21,22 mars Åre U12-U16 Friåkning Ja 5 1700.- Boka
Åre, 2 dagar, med 4 skidpass och en inspirationsföreläsning. Inriktning: Freeride- vi rör oss fritt på berget, både i och utanför backarna utefter förutsättningarna, säkerhet går först. Vi jobbar med: Berg: linjeval, terräng och riskbedömning. Teknik: Grundposition, flyt, och kontroll. Hopp: hoppa, droppa. Det kommer finnas bredare friåkningsskidor från Fischer att testa för den som är nyfiken! Grupp: 11 – 16 år Pris: 1700 kr inkl. lån av ryggsäck, tranciever, sond och spade
Guldhjälmslägret 24-26 mars Duved U12-U16 Fart Ja 7 2500.- Boka
Träningen bedrivs i Duved, 3 dagar med 6 skidpass och en videogenomgång. Ett av våra mest populära läger som vi arrangerar. Här får åkarna testa på att åka fort. Det blir glidträning, högfartsvängar, ”Rollers” och vi bygger farthopp där vi stegrar svårigheten. Morgonpassen är för alla grupper mellan kl. 06:30 – 08:45, då har vi berget för oss själva och kör Störtlopp och Super-G. Under dagen är det stationsträning och sista dagen testar vi tävlingshanget. I ”bokaformuläret” har vi fyra grupper att välja mellan. Anmäl direkt till den grupp som passar in för din åkare.
Påskcamp 6-8 april Duved U12,U14 Sl, GS Ja 7 2300.- Boka
Duved, 3 dagar och en videogenomgång. Inriktning: Slalom och Storslalom. Grupp: U12 och U14. Vi jobbar med banåkning, teknikträning och att få en bra känsla som avslutning på skidsäsongen och känna sig inspirerad för kommande säsong. Slalomträningen blir med B-käpp, anpassade för U12 och U14. (Detta läger är dagarna före Påsk, Stockholm ser ut att vara lediga då, Norrland är ledig efter Påsk.) I ”bokaformuläret” har vi två grupper att välja mellan. Anmäl direkt till den grupp som passar in för din åkare.
Sverrefreeridecamp-Påsk 10-12 april Åre U12-U16 Friåkning Ja 5 2200.-

Boka,

reserv

Fullbokat. Åre, 3 dagar, med 6 skidpass och en inspirationsföreläsning. Inriktning: Freeride- vi rör oss fritt på berget, både i och utanför backarna utefter förutsättningarna, säkerhet går först. Vi jobbar med: Berg: linjeval, terräng och riskbedömning. Teknik: Grundposition, flyt, och kontroll. Hopp: hoppa, droppa. Det kommer finnas bredare friåkningsskidor från Fischer att testa för den som är nyfiken! Grupp: 11 – 16 år Pris: 2200 kr inkl. lån av ryggsäck, tranciever, sond och spade
 

Comments are closed.